A- A A+

Korićenje reka u toku, sledi izgradnja biciklističke staze

Predstavnici Srbijavode, Svetske banke i predstavnici lokalne samouprave na čelu sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem, obišli su radove na ukorićenju rečnih tokova Raške, Deževske i Banjske reke.  Do leta sledeće godine, prema rečima Kasima Zoranića, savetnika „Srbija vode“, ovaj uspešan projekat će biti okončan. Projekat koji sadrži nekoliko segmenata vredan je preko dva miliona eura, a kroz realizaciju istog biće upošljeno preko stotinu Novopazaraca.

„Uz korićenje tri reke biće izvršeno probijanje puta od zgrade Lepa Brena do Carske ćuprije, a radi se i na izgradnji kolektora, kako bi se problem kanalizacije na nivou grada dugoročno rešio. Pravilo Svetske banke, Srbijavoda i sličnih preduzeća je rešavanje problema ukorićenja reka na izlazu iz grada, pa se uz reku ide prema ulazu u taj grad, te se rešava pitanje ulazne regije“.

Po okončanju projekta ukorićenja reka biće, u okviru posebnog projekta izgrađena savremena  biciklistička staza od zelene pijace u pravcu Deževe i u pravcu Novopazarske banje.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops