A- A A+

Rekonstruisana Ugostiteljsko turistička škola

Ugostiteljsko turistička škola u Novom Pazaru, u koju nije investirano preko dve decenije, dobila je zahvaljujući nastojanju gradske vlasti da obezbrdi što optimalnije uslove za sticanje obrazovanja učenika, potpuno je rekonstruisana. Školu je ovim povodom obišao gradonačelnik Nihat Biševac sa saradnicima.

Rekonstruisano je sve od krova, preko mokrih čvorova do podova. Prema rečima uprave škole, u boljem stanju nije bila ni stolarija. Zamisa oda novu školsku godinu učenici ove škole dočekaju u novom okruženju je realizovana.

„Mnogo toga je urađeno , od hidroizolacije, pločica, sanitarnih elemenata, zamene krova i tako redom. Uprava grada imala je sluha da nam finansijski izađe u susret jer u početku nismo znali šta je priorite. Zajedničkim smo naporima eto uspeli da napravimo čudo“, rekao je direktor Ugostiteljsko turističke škole , Iso Ćorović.

Ulaganja će kada je o školama i vrtićima reč, uvek biti, jer je, prema rečima gradonačelnika Nihata Biševca, za stvaranje kvalitetnih kadrova, neophodno obezbediti dobre uslove.

„“Dobar ambijent je preduslov za kvalitetnu nastavu. Reč je o objektu starije gradnje, pa smo to imali u vidu kada smo stvarali listu prioriteta za rekonstrukciju. Uslovi u novoj školskoj godini biće daleko bolji nego ranije, na zadovoljstvo svih nas“, poručio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops