A- A A+

“Stari grad” spaja različite muzičke pravce

Dvanaesti muzički festival Stari grad omogućiće od 12. do 14. avgusta ove godine ljubiteljima različitih muzičkih pravaca da uživaju u programu.  Tri dana dobre muzike  na dve različite lokacije idealan su povod da u Novi Pazar doputuje veliki broj gostiju iz okruženja, što organizatori i očekuju. Ovogodišnji program koncipiran je da opravda osam godina postojanja Festivala. Ove godine mladi će uživati u predivnim rok zvucima grupe Ničim izazvan, divnom glasu Aleksandre Radović i notama Vlatka Stefanovskog . Muzička diva Lena Kovačević će po prvi put otkad nastupa  doneti svoje zanimljive note u Novi Pazar. Tokom festivala nastupiće i grupa Divanhana, koja izvodi sevdah u fuziji sa džezom i drugim muzičkim pravcima

Domaćin festivala biće televizijski voditelj Ognjen Amidžić.

Direktor Kulturnog centra Husein Memić rekao je da je festival Stari grad za 12 godina postojanja postao prepoznatljiv brend, čija će tradicija biti nastavljena.

“Drago nam je da smo i ove godine dobili podršku Grada Novog Pazara i da lokalne vlasti maksimalno podržavaju ovu muzičku manifestaciju. Od grada smo dobili sredstva za bine na kojima će nastupiti naši muzički gosti. Međutim, najveći deo sredstava za organizaciju obezbedili smo od drugih donatora. Pored Gradske uprave generalni pokrovitelj je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a imamo i sponzore”, kazao je direktor KC Husein Memić.

Sredstva su obezbedili Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i to 2, 5 miliona dinara (Za Dane Novog Pazara, u okviru kojih su održani i nedavni Dani dijaspore), Grad Novi Pazar sa 1, 2 miliona dinara za dva stejdža, Telekom Srbija i zlatara Opal.

Jedan od članova organizacionog tima Emir Spica pozvao je sve zainteresovane mlade da se prijave za volontere ovog festivala, za šta će narednih dana biti raspisan konkurs.

Festival će i dalje nastojati da promoviše mlade muzičke umetnike iz Novog Pazari i drugih gradova, a oni će nastupati pre velikih zvezda.

Koncerti će se organizovati u bašti Kulturnog centra i na šetalištu kod sebilja.

Ulaz za sve posetioce je slobodan. Međutim, na obe lokalcije biće postavljene kutije za dobrovoljne priloge koji će biti namenjeni za humanitarne svrhe i pomoć onima kojima je to potrebno.

Organizatori festivala su Kulturni centar Novi Pazar i Massenetertaiment group. Pokrovitelji Grad Novi Pazar i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops