A- A A+

Lepše će se živeti i na periferiji

Danas su počeli radovi na izgradnji kišne i fekalne kanalizacije u Ulici Save Kovačevića. Do sada kapaciteti ovih objekta nisu mogli da zadovolje potrebe naselja pa je često dolazilo do izlivanja kanalizacije. Gradska uprava širi radove prema periferiji nastojeći da u pravima na bolji i lepši život izjednači sve građane.

Samo što su završeni radovi na izgradnji vodovodne mreže u dužini od 750 metara, u Ulici “Save Kovačevića” danas su počeli novi – na izgradnji kanalizacije. Polažu se cevi “fi-300”za fekalnu i “fi-500” za kišnu kanalizaciju u dužini od 900 metara. Time će biti rešeni najvažniji problemi meštana i zaokružiti ulaganja u ovom delu grada kada je komunalna infrastruktura u pitanju.

-Zadovoljstvo mi je da kažem da ovaj deo grada, koji se nalazi na pet minuta od centra, sada može da rčuna na uredno snabdevanje vodom. i ovi radovi na kanalizaciji biće završeni za nekih desetak dana tako da će ovo naselje imati sve što se tiče komunalne infrastrukture.- kaže Hanefija Brničanin, direktor JKP “Vodovod i kanalizacija”. 

Gradska uprava širi radove prema periferiji nastojeći da u pravima na bolji i lepši život izjednači sve građane.Investitor radova u Ulici “Save Kovačevića” je Grad Novi Pazar u okviru plana za građevinsku sezonu 2016. godine.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops