A- A A+

SKGO: Novi Pazar primer dobre prakse i pouzdan partner

Na sastanku gradonačelnika Nihata Biševca sa predstavnicima Stalne konferencije gradova i opština razmatrane su mogućnostima o novim oblicima saradnje u narednom periodu.
 
„Reč je o tradicionlnim prijateljima i partnerima Novog Pazara. Zajedno smo realizovali brojne važne projekte, izuzetnu ulogu Stalna konferencija gradova i opština imala je u prethodnom periodu i kroz podršku koja nam je pružena da prevaziđemo određene izazove na lokalnom nivou, ali i  pozitivno utiče na kvalitet života građana Novog Pazara“, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac nakon sastanka.
 
Da je Novi Pazar odgovorna zajednica sa jasnim ciljem da svi građani žive kvalitetnije potvrđuje Nikola Tarbuk,  Generalni sekretar SKGO, naglašavajući da u tom smislu, druge lokalne samouprave od nas mogu da nauče puno toga.
 
„Razgovarali smo o projektima koje poslednjih godina zajedno sprovodimo. Kao organizaciji, Stalnoj konferenciji je jako važno da istakne da je Novi Pazar izuzetno aktivan partner u dosadašnjoj saradnji, što daje prostora za novi vid partnerstva. Danas smo fokusirani na rani razvoj dece i podršku roditeljstva iako Novi Pazar izuzetno odgovorno pristup i drugim aktivnostima pod pokroviteljstvom SKGO, naročito u oblasti javnih nabavni i unapređenja budžeta. Brojni su planovi za naredni perod sa vašom lokalnom samoupravom jer su dosadašnji rezultati izvanredni“, kazao je Generalni sekretar SKGO, Nikola Tarbuk, istićući da naš grad jeste primer dobre prakse kada je reč o razvoju kapaciteta na lokalnom nivou.

 

 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops