A- A A+

Konkursi za dodelu sredstava udruženjima građana

Značajna sredstva za finansiranje udruženja građana Grad Novi Pazar izdvojio je i ove godine. U toku su javni pozivi sa za finansiranje projekata i programa udruženja građana koji se odnose n prevenciju bolesti zavisnosti ali i na zaštitu životne sredine. Javni poziv koji se odnosi na podršku programima koji imaju za cilj prevenciju zloupotrebe droga i zavisnosti od kocke među ključnim populacijama imaju posebe ciljeve koji podrazumevaju podizanje svesti i razvijanje veština u prevenciji protiv bolesti zavisnosti.
 
Programi zaštite životne sredine obuhvataju oblasti upravljanja otpadom, zaštite vazduha, vode, od buke, prirodnih vrednosti, zemljišta, ublažavanje klimatskih promena, promocije zelene ekonomije, unapređenje zaštite životnih oblasti i dr. Rok za predaju dokumentacije je ponedeljak 5. jun a sve potrebne informacije nalaze se na gradskom sajtu. 
 
„Brojni konkursi raspisani su 4. maja ove godine. Za nas su posebno značajni onaj koji se tiče životne sredine i drugi, koji se odnosi na prevenciju i zaštitu od bolesti zavisnosti, narkomanije i kockanja. Podsećam sva udruženja građana da se jave na konkurse. Prilika je da posetim da će grad Novi Pazar shodno važnosti ovih tema i u narednom periodu puno ulagati i podržavati  projektne aktivnosti osmišljene u cilju tretiranja ovih tema“, rekao je Samir Lekić, šef Kabineta gradonačelnika.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops