A- A A+

Počinje izgradnja vrtića u Ćukovcu

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i državni sekretar u Ministarstvu prosvete Zoran Kosanović, predstavnici Svetske banke, PU "Mladost" i brojni gosti prisustvovali su polaganju jwnžmena temeljca za izgradnju vrtića "Naše dete" u Ćukovcu.
"Grad stalno raste i u njemu je sve više dece. Objekat će imati dvostruko veću površinu, savremene uslove za rad dece i osoblja a grad  duže od decenije neprekidno unapređuje uslove za sticanje znanja naše dece. Uz ovaj, zajedno sa Ministarstvom prosvete realizacijemo niz drugih projekata u gradskom, prigradskom ali i na seoskom području. To je naša najbolja i najveća investicija u budućnost", poručio je gradonačelnik Biševac.
 
"Čast mi je da simboličnim polaganjem kamena temeljca započnemo izgradnju novog objekta vrtića "Naše dete". Obezbedićemo time 270 novih mesta za decu predškolskog uzrasta. U prostor od 190 metara kvadratnih biće uloženo preko 210 milona dinara. Prioritetan cilj Vlade je stvaranje srećnog detinjstva za svu decu i verujemo da dobro uslovi za predškolske jesu dokaz da zajednički ulažemo u budućnost", rekao je Zoran Kasalović, državni sekretar u Ministarstvu prosvete. Resorni ministarstvo kroz projekat inkluzivnog vaspitanja i obrazovanja, koji realizuje uz podršku Svetske banke a u partnerstvu sa lokalnim samoupravama, stvara osnove za veći obuhvat predškolaca.
 
"Rok za okončanje radova na ovom objektu je godina dana a krajnji cilj je da kroz izgradnju novih objekata, adaptaciju, prenamenu i opremanje postojećih kapaciteta, obezbedimo 11 hiljada novih mesta za mališane i najbolje uslove za njih. Usavršavamo programe, ali i kadrove kroz mentorsku podršku i obuke, uz obavezno uključivanje dece iz osetljivih grupa u sistem", reko je državni sekretar.
Desetogodišnja strategija razvoja grada Novog Pazara, shodno broju dece, previđa da na teritoriji lokalne samouprave bude ukupno deset vrtića.
 
"U ovom momentu je potrebno tri do četiri vrtića, grupe su jako velike a vrtića je malo. Polaganje kamena temeljca za obdanište u Ćukovcu je izuzetno značajno i dobar početak plana da u budućnosti izgradimo nove objekte" rgkla je Ulfeta Demčovič, članica Gradskog veća.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops