A- A A+

Nastavak saradnje sa Kraljevinom Norveške kroz podršku preduzetnicima

 Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i zamenik ambasadora Kraljevine Norveške Geir Hakon Johansen sastali su se u Novom Pazaru u cilju realizacije projekta “Norveška za vas – Srbija“  i nastavka konkretne podrške ovdašnjim privrednicima.
 
Projekat, čija će se realizacija odvijati u saradnji sa  Kancelarijom Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) ima za cilj da doprinese ravnomernijem društveno - ekonomskom razvoju, kroz podršku preduzetništvu u manjim sredinama.
 
Gradonačelnik  Nihat Biševac je podestio na izuzetno dobru saradnju grada sa Ambasadom Kraljevine Norveške.
 
„Rezultati saradnje vidljivi su u sferi obrazovanja, zdravstva i na brojnim drugim poljima. Podsetiću vas da je 2016. godine Kraljevina Norveška izdvojila 360 000 eura za rekonstrukciju Osnovne škole „Stefan Nemanja“, kao i sredstva za zamenu krova na novopazarskom Domu zdravlja, uz stalnu pomoć našim privrednicima i malom preduzetništvu, sa ciljem osnaživanja  proizvodnje. Opredeljena su sredstva za kupovinu opreme, zapošljavanje mladih kadrova i povećanje konkurentnosti. Želimo da nastavimo dobru saradnju, sa akcentom na podršku biznisu i novim zapošljavanjima, u interesu naših građana i njihovih porodica“, poručio je nakon sastanka gradonačelnik Biševac
 
 Zamenik Ambasadora Geir Hakon Johansen istakao je da je Novi Pazar pouzdan partner i da će saradnja u cilju boljih uslova života građana, biti nastavljena.
 
„Ovo je moja prva poseta gradu. Norveška, zajedno sa UNOPS podržava manje razvijena područja u Srbiji. Fokus je na zapošljavanju nezaposlenih, razvoju lokalne ekonomije i infrastrukture. Tokom posete videli smo različita preduzeća koja su dobila podršku i drago mi je da su rezultati podrške Kraljevine Norveške opipljivi. Podržavamo inovacije i prodor na nova tržišta“, kazao je zamenik ambasadora Kraljevine Norveške u Srbiji, Geir Hakon Johansen. On je uputio zahvalnost gradonačelniku Novog Pazara Nihatu Biševcu jer je, kako je rekao, podrška lokalne vlasti na realizaciji ovakvih projekata.

 

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops