A- A A+

Novi Pazar i Sarajevo – bratski gradovi na delu

Tokom svoje prve zvanične posete našem gradu, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić sastala se sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem. Razgovori na temu saradnje bratskih gradova, kao i konkretni planovi na kojima počiva partnerstvo, temelje se, poručeno je, isključivo na potrebama građana.
 
„Imamo mnoštvo mogućnosti da povezujemo naše gradove, posebno kroz različite obrazovne, kulturne i sportske programe. Radićemo na povezivanju mladih, sportista i kulturnih radnika u narednom periodu“, kazala je Benjamina Karić, gradonačelnica glavnog grada Bosne i Hercegovine. Ona je istakla da je Novi Pazar grad dobrodošlice i srdačnosti, te da se ona tokom posete oseća kao kod svoje kuće. Zato, između ostalog, prema rečima gradonačelnice Sarajeva „Novopazarke i Novopazarce građani Sarajeva osećaju kao svoj, bratski narod“.
 
 Da dva grada, sem zajedničkog osnivača povezuje mnogo toga, od istorije i tradicije do kulture i sporta, podsetio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.
 
 „Bratski gradovi povezani su i činjenicom da mnogo Novopazaraca živi u Sarajevu. Upravo su ti ljudi, poreklom iz ovog kraja, najčvršći most saradnje dve zemlje i dva grada. Multietnička nit i multikulturalnost karakteristike su oba grada, na šta smo takođe, izuzetno ponosni. Saradnju u različitim oblastima, obraćajući posebnu pažnju na interesovanja i potencijale mladih, unapredićemo u narednom periodu“, poručio je gradonačelnik Biševac i podsetio da je bliskost zajednica došla do izražaja u, po Novi Pazar, najtežem trenutku.
 
„Grupa lekara iz Bosne i Hercegovine došla je u naš grad prošle godine, u momentima najvećih razmera pandemije u Novom Pazaru. Pored medicinske pomoći građanima, Kanton Sarajevo je Novom Pazaru pružio i dragocenu novčanu pomoć, što nikada nećemo zaboraviti. Dešavanja u protekolom periodu dodatno su zbližila Novopazarce sa građanima Sarajeva“, istakao je gradonačelnik Nihat Biševac.
Gradonačelnici dva grada obišli su, nakon zvaničnog dela sastanka, novopazarsku Staru čaršiju. 
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika