A- A A+

Novoizgrađeni most u Kozarevu spaja stari sa novim putem Pazar – Raška

Izvodi se poslednja faza radova na mostu preko Raške u Kozarevu, koji spaja stari sa novim putem Pazar – Raška. Za mještane tog dijela Novog Pazara novoizgrađeni most rješenje je problema sa kojima su se više godina susretali. Najveće uštede donijeće poljoprivrednicima koji više neće morati da kruže po nekoliko kilometara da bi stigli do svojih imanja. Posebno su mu se obradovali đaci pješaci.

Preko ovog mosta dnevno sada prođe više stotina putničkih automobila, poljoprivredne mašine i djeca na putu do škole. U tome je njegova najveća vrijednost. Na njegovom mjestu ranije je bio drveni dotrajali most. Nosila ga je i nabujala Raška, a zabilježen je i slučaj da su voda i most ugrozili jedno dijete na putu do škole, ispričali su nam mještani koji ističu da je višestruka korist ove investicije, sada im je olakšan i rad u poljima i bavljenje poljoprivredom.

Radovi na mostu u Kozarevu su u završnoj su fazi, a radove će privesti kraju radnici Direkcije za izgradnju.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac koji je sa saradnciima obišao žitelje Kozareva kako bi se uvjerio da se radovi odvijaju dogovorenom dinamikom, rekao je da je vrijednost ove investicije još značajnija i veća nakon što je od mještana čuo koliko je most bio potreban radi svakodnevnih aktivnosti.

Biševac je rekao da je u ovoj godini izdvojeno preko 800 miliona dinara za infratsrukturne radove, da je to rekord, te da se posebno vodilo računa o ravnomernom ulaganju u gradska, prigradska i seoska područja.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops