A- A A+

Fondacija HNK uplatila 10 hiljada evra pomoći

Humanitarna fondacija Hadži Nadžija Karabegović Agušević,  Gradu Novom Pazaru donirala je novčana sredstva u iznosu od 10 hiljada evra.

Cilj Fondacije je da posredstvom namjenskog  računa za prikujanje donacija, pomogne pojedincima, ustanovama  i zdrastvenom sistemu, jer je sada svaka pomoć izuzerno važna, smarta donator Faris Agušević.

"Odlučili smo se da doniramo sredstva, jer imamo povjerenje u Grad Novi Pazar, te znamo da će novac otići tamo gdje bude najpotrebniji. Nastavljamo koracima osnivača Fondacije, Ruždije Aguševića, koji bi da sada živ, načinio isti ovakav korak" rekao je ispred Fondacije, Faris Agušević.

Namjenski žiro račun otvoren je za donacije, a sredstva pored pojedinaca, domaćih privrednika i udruženja uplaćuje i dijaspora, koja  ulaže veliku enirgiju da pomogne Sandžaku smatra gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac.

"Aguševići su nastitavili da koračaju putem koji njehov otac Ruždija a.r. trasirao. Grad im  je zahvalan, a donacija od 10 hiljada evra je vrlo vrijedna. Zadovoljstvo je imati odgovorne i humane pojedince, organizacije i dijasporu" rekao je gradonačelnik Biševac.

Namjenski žiro račun otvoren je za uplate, a sredstva sa tog računa se koriste za kupovinu neophodne medicinske i druge opreme.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops