A- A A+

Vrtići prestaju sa radom, ograničen rad kladionica

Gradski štab za vanredne situacije Grada Novog Pazara doneo je na današnjoj sednici niz zaključaka. Štab je između ostalog usvojio odluku o zabrani rada dečjih vrtića (gradskih i ptivatnih), rad dečjih igraonica i penzionerskih klubova na terotoriji grada. Ograničenje radnog vremena od 7 do 19 sati, prema odluci Štaba odnosi se, sem na ugostiteljske objekte, i na kladionice i objekte u kojima se organizuju igre na sreću.
 
U objektima je, prema usvojenim merama dozvoljeno da za stolom budu najviše dve osobe, uz obavezno korišćenje zaštitne opreme. Udaljenost stolova u objektima mora biti 2 metra. Kontrolu poštovanja mera na terenu vršiće Odeljenje za inspekcijske poslove Gradske uprave.
 
Sva igrališta i teretane na otvorenom biće raznontirani a zabranjeno je i korišćenje sportskih terena. Za potrebe JKP "Gradska čistoća", a u cilju dezinfekcije javnih površina Grad će obezvediti odgovarajuća dezinfekciona sredstva. Rezervoari sa sredstvima za dezinfekciju biće dostupni i građanima, na više lokacija u Novom Pazaru.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops