A- A A+

Simulaciona vežba u OŠ "Desanka Maksimović"

Simulaciona vežba "Novi Pazar 2020", po rečima Nasera Crnovršanina, rukovodioca Odeljenja za vanredne situacije i poslove odbrane, uspešno je realizovana. "Učenici škole "Desanske Maksimović"; kao i nastavno osoblje su bili veoma zainteresovani za vežbu. Vršili smo simulaciju postupanja kako u toku, tako i nakon zemljotresa. U takvim situacijama najvažnija je evakuacija dece. Učenici su pokazali visok stepen zrelosti", zaključio je Crnovršanin. Ishodom vežbe zadovoljna je i direktorka škole Denisa Curić. Ona je posebno istakla značaj predavanja o postupanju u slučaju zemljotresa i zahvalila se svim akterima koji su učestvovali u realizaciji.

U vežbi je učestvovalo 150 učenika, nastavnici, pomoćno osoblje i uprava škole, Dom zdravlja, ED Novi Pazar, Crveni krst i Odeljenje za vanredne situacije i poslove odbrane.

Vežba "Novi Pazar 2020" organizovao je Grad Novi Pazar u saradnji sa Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije i Švedskom međunarodnom razvojnom agencijom (SIDA).

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops