A- A A+

Svečana akademija za 558. rođendan

Svečanom obeležavanju 558.godišnjice grada Novog Pazara prisustvovale su brojne visoke zvanice društveno političkog života iz naše zemlje, ali i inostranstva. Među njima su bili ambasadori, gradonačelnici, predsednici i delegacije brojnih gradova i opština, kao i predstavnici javnih preduzeća i organizacija civilnog društva.Zaslužnima su uručena priznanja Grada.

Svečanost je održana u Domu omladine, a nagrade su, prema rečima gradonačcelnika Novog Pazara Nihata Biševca uručene zaslužnim ličnostima kojima ovaj grad i građani duguju. Gradonačelnik Biševac je prisutnima poželeo dobrodošlicu.

“Svaki čovek je bogat onoliko koliko ima prijatelja, a vidimo koliko ih ovaj grad ima. Bogastvo grada su ljudi. Novi Pazar će biti opet veliko gradilište, jer želimo da građanima obezbedimo što bolje uslove za život. Zajedno ćemo nastojati da gradimo moderniji Novi Pazar uz podršku prijatelja, koji su spremni da pomognu”, kazao je prvi čovek Novog Pazara Nihat Biševac.

Zbog hrabrog i odvažnog stava da se treba boriti za najveće ljudske vrednosti grad je dodelio najveću nagradu ključ grada Novog Pazara ženi velikog Srca Džasindi Ardren.

Ovogodišnja povelja grada pripala je ministru kulture kantona Sarajevo Mirvadu Kuriću, koji je doprineo u uspostavljanju prekogranične kulturne saradnje Novog Pazara i Sarajeva, te su realizovani brojni projekti, među kojima je nastup Sarajevske filharmonije u ovom gradu, i premijera redigitalizovanog filma Valter brani Sarajevo.

“Samo sam radio svoj posao. Toliko ljubavi prema Sarajevu i Bosni i Hercegovini kao ovde nisam video. Moramo tu saradnju da poštujemo i gradimo još bolju”, rekao je Kurić.

Direktoru preduzeća Srbijevode Goranu Puzoviću uručena je Povelja grada, jer su poplave koje su građanima Novog Pazara nanosile materijalnu štetu prošlost. Zbog pomoći u rešavanju ovog problema, Puzoviću je pripalo ovo priznanje. On je, kako stoji u obrazloženju, jedan od onih koji je pomogao da se ukorite reke Raška, Deževska i Banjska u dužini od dva kilometra.

“Večeras sam ovde u dvostrukoj ulozi, kao dobitnik i kao domaćin. Rođen sam ovde, ova nagrada je izuzetan podstrek i amanet da brinem o Novom Pazaru i svojim sugrađanima. Zadatak svih nas je da vodu čuvamo, jer nam se samo čini da je ima dovoljno. Sve što smo uradili samo je početak saradnje u nastojanju da olakšamo život građanima”, rekao je Puzović.

Ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru dodeljena je plaketa grada, jer je pomogao unapređenju zdravstvene zaštite u Novom Pazaru, a u njegovo ime nagradu je primio pomoćnik Goran Stamenković.

Plaketu Grada Novog Pazara za 2019.godinu za društveno odgovorno poslovanje dobija kompanija NOVA DPI.

Plaketa grada uručena je i Novopazarki Safiji Muratović, koja se bavi humanitarnim radom od 1963.godine i do sada je pomogla niz uspešno sprovedenih humanitarnih akcija.

Na svečanoj akademiji prikazan je i promotivni film o Novom Pazaru, kojim je su predstavljene specifičnosti ovog grada.

Posebna atmosfera, sjajno raspoloženje prisutnih i prigodan kulturno zabavni program obeležili su ovogodišnju svečanost povodom Dana grada

 

Foto galerija

   

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops