A- A A+

Izložbom likovnih radova obeležen Međunarodni dan planina

Grad Novi Pazar, Odeljenje za zaštitu životne sredine i Centar za decu i mlade “Duga” nagradili su najkvalitetnije radove pristigle na likovni konkurs “Planinske reke”, kojim se tradicionalno u Novom Pazaru obeležava 11. decembar, Međunarodni dan planina.

Na ovogodišnji konkurs pristiglo je oko 320 radova đaka iz gotovo svih novopazarskih osnovnih škola, nagrađena su 43 talentovana mališana.

Izložba sa nagrađenim radovima otvorena je u foajeu Kulturnog centra, gdje su i uručene nagrade nagrađenim učesnicima konkursa.

“Videli smo dosta kvalitetnih radova i posao komisije koja je odlučivala o nagrađenima nije uopšte bio lak. Darivali smo skromne poklone koji će, nadam se, učenicima poslužiti kao motivacija da razmišljaju o potrebi očuvanja i unapređenja životne sredine”, rekao je član Gradskog veća Grada Novog Pazara Esad Fazlić.

Direktorka Centra za decu i mlade “Duga”, Fatima Durović istakla je da je ovo samo jedna od brojnih aktivnosti koje “Duga” sprovodi u cilju unapređenja ekološke svesti dece školskog uzrasta.

„Nagrade su dodeljene u svim kategorijama za osnovce. Darovali smo đacima knjige, koje u školskom uzrastu imaju i posebnu simboliku. U odnosu na dosadašnje izložbe, mogu reći da je večerašnja po broju učesnika najuspešnija“.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops