A- A A+

Novi Pazar domaćin „Malog sajma sporta“

Novi Pazar biće domaćin republičke manifestacije „Mali  sajam sporta“, koja će se održati 26. septembra ove godine, najavio je generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković, tokom posete gradu. Ta manifestacija održava se u još pet opština i gradova.

„Smatramo da smo izabrali šest gradova gde se na pravi način mogu promovisati sport  i zdrav život, upravo kroz organizaciju „Malog sajma sporta. Novi Pazar je centar regiona što je razlog više da bude  jedan od suorganizatora manifestacije“, rekao je generalni sekretar Sportskog saveza Srbije. 

O popularizaciji sporta i stvaranju još boljih uslova za sportiste, govorio je gradonačelnik Nihat Biševac. 

„Ova je godina zaista najuspešnija u istoriji novopazarskog sporta, pa je organizacija manifestacije potvrda svega toga. Sajam ima za cilj da popularizuje sport, a sva naša ulaganja u sportsku infrastrukturu, očigledno daju rezultate“, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac, istakavši značaj  podrške koju  Ministarstvo sporta i Sportski savez Srbije pružaju gradu u pogledu edukacije sportskog kadra neophodnog u stvaranju novih generacija uspešnih sportista.

Direktor Sportsko – sajamske  ustanove „Pendik“ Enes Pljakić podsetio je da gradski klubovi kontinuirano beleže uspehe, čemu je, prema rečima Pljakića, doprineo razvoj infrastrukture.

„Činjenica je da smo po kvalitetu i raznovrsnosti sportske infrastrukture peti na nivou Srbije. Očekujemo dalju pomoć Sportskog saveza kada je reč o edukaciji stručnog kadra a sve u cilju da mladim ljudima stvorimo uslove za još veće uspehe“, zaključio je Pljakić.  

Foto galerija

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika