A- A A+

Novi Pazar postaje centar košarke

Košarkaški reprezentativac Srbije za uzrast do 18 godina Altin Islamović rekao je da je oduševljen trijumfom te selekcije na šampionatu Evrope u Letoniji.

“Sjajan je osećaj kad shvatiš da si među najboljima. Prija mi pažnja koju dobijam nakon Evropskog prvenstva, a sada ću se usresrediti na svoju prvu seniorsku sezonu”, poručio je Islamović.

Islamović, dete novopazarske čaršije, bio je ovim povodom gost gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca.

„Ova 2018. je istorijska godina kada je reč o uspehu novopazarskih sportista. Možemo biti ponosni na doprinos Altina islamovića uspehu koji je juniorska košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila u Letoniji. Gledali smo njegove izuzetne partije a ljudi sigurno znaju da je on privi košarkaški reprezentativac iz našeg kraja koji je osvajač najsjajnijeg evropskog odličja“, rekao je gradonačelnik Biševac, podsetivši da grad ulaskom u košarkašku ligu Srbije postaje centar ovog sporta.  

lslamović je na prvenstvu Starog kontinenta u Letoniji prosečno beležio 3,7 poena, 1,6 skokova i 1,1 asistenciju za 14,6 minuta na parketu, a njegove trojke u finišu regularnog dela utakmice bile su ključne za pobedu Srbije nad Crnom Gorom u grupnoj fazi takmičenja.

Košarkašku karijeru mladi bek počeo je u svom rodnom gradu a trenutno brani boje KK “Mega Bemaks”.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika