A- A A+

Kajakaška staza po svetskim standardima u centru grada

Uz finansijsku podršku Vlade Srbije, Ministarstva omladine i sporta i Kajakaškog saveza Novi Pazar će uskoro dobiti kajakašku stazu po svetskim standardima, u dužini od 350 metara. Ova staza će biti jedinstvena zbog nadmorske visine na kojoj će biti izgrađena. Nakon izrade projektno tehničke dokumentacije uslediće radovi na stazi idealnoj za takmičenje i pripreme kajakaša.

Prema rečima gradskog urbaniste Elvira Hamidovića, investicija će omogućiti organizovanje međunarodnih i domaćih takmičenja u sve popularnijem kajaku. „Kompletan prostor u neposrednoj blizini hotela „Vrbak“, gde će staza biti izgrađena, dobiće potpuno novi izgled, što stvara moderniju sliku Novog Pazara“, rekao je Hamidović.

Predsednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišavić boravio je ovim povodom u Novom Pazaru.

„Obišli smo lokaciju i oduševljen sam saznanjem da postoji mogućnost da vaš grad dobije kajakašku stazu koju je moguće koristiti i noću, a kojom se, s obzirom da postoji tek nekoliko takvih na Balkanu i u Evropi, možete ponositi“, poručio je Nišavić. On je istakao da je ulaganje u kajakašku stazu „višenamenska investicija u sport, ekologiju i zdrav način života.

Foto galerija

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika