A- A A+

Novopazarsku boksersku školu vratiti na tron

Boks će se vratiti na poziciju koja mu pripada, a  oko toga su saglasni i u Novom Pazaru i u Bokserskom savezu Srbije, čiji je predsednik Nenad Borovčanin, nekada veliko ime u ovom sportu posetio naš grad. Borovčanin koji je na poziv gradonačelnika Nihata Biševca došao kako bi razgovarali o perspektivama u ovom sportu, kazao je i da je Biševac jedan od retkih čelnika na lokalnom nivou koje ne treba moliti da stvari menja na bolje.

"Jedan od naših primarnih zadataka kada je o ovmo terenu reč jeste da ujedinimo novopazarski boks, sa akcentom na edukaciju i podmladjivanje kadra. Treba omasoviti bokserski sport kako bismo iz te škole, baš kao nekada, imali velika imena", kazao je Borovčanin nakon sastanka, ističući da će, ako sve bude teklo po planu jedan bokserski klub iz Novog Pazara u drugoj polovini 2018. biti učesnik Bokserske lige Srbije, koju Savez pokreće.

"Za ozbiljne rezultate na medjunarodnom nivou predstoji nam izuzetan rad, priprema dece, učenje osnovnih stvari a onda prirodnom selekcijom, spremnošću i zalaganjem stvaranje  reprezentativna imena", zaključio je poredsednik BSS.

Za razliku od nekih drugih bokserskih centara gde je ovaj sport "ugašen", Novi Pazar se trudi da boksersku tradiciju očuva . Po rečima  gradonačelnika Nihata Biševca, koji je u svojoj sportskoj karijeri  ostario zavidne boksersike rezultate, ovaj sport zasluženo  mora biti bolje pozicioniran.

"Kao sportski radnici srećni smo zbog dolaska Borovčanina, nekadašnjeg šampiona na čelo Saveza. Politika i planovi u pogledu razvoja sporta u Novom Pazaru podudarni su sa  planovima na republičkom nivou, naročito kada je o boksu reč", rekao je prvi čovek Novog Pazara, podsetivši da je novopazarska bokserska škola tokom minulih decenija  iznedrila mnogo velikih imena ringa, ne samo na nivou države već i u medjunarodnim krugovima.

"U planu imamo ulaganje u infrastrukturu bokserskog sporta, izgradnju sale sa ringom kako bi smo obezbedili mladim generacijama normalne uslove za obavljanje treninga. Ovo je osnova za ozbiljan rad, a uz školovanje kadra rezultati neće izostati", zaključio je gradonačelnik Biševac koji je rekao da novopazarska publika spada u red poznavalaca boksa i da će zato nastojanje da ovaj sport oživi naići na dobar odziv.  

Foto galerija

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika