A- A A+

Saida Bukvić potvrdila da je svetska klasa u lou kiku

Reprezentativka Srbije u kik-boksu Saida Bukvić odbranila je  na šampionatu u Budimpešti titulu prvaka sveta.

Ona  je do zlatne medalje u lou kiku u kategoriji do 52 kilograma došla pobedom u finalu nad Ilham Burakadi iz Maroka 3:0.

Ovim povodom Saidu Bukvić i članove njenog tima ugostio je gradonačelnik Nihat Biševac. Šampionka je na prijemu istakla da je svaka titula koju osvoji posvećena njenom gradu i sugrađanima.

“Nije bilo jednostano, jer su se protivnice u odnosu na pre dve godine potpuno izmenjale. Daću sve od sebe da za Novopazarce osvojim zlato i na svakom narednom takmičenju”, rekla je Bukvićeva pred novinarima.

Gradonačelnik Nihat Biševac želeo je da podseti kako je u sportu odbrana titule uvek teži zadatak od stremljenja ka vrhu i osvajanja titule.

“Potvrda  kvaliteta i dominacije zahteva kontinuitet i nakon saznanja da ste najbolji. Zato je teže. Saidin veliki uspeh nije se dogodio slučajno, potvrdila je da je svetska klasa. Veliki je ovo rezultat za Saidu, celu našu zemlju ali pre svega za Novi Pazar, naročito ako imamo u vidu uslove u kojima je forma za medalju nastajala”, rekao je prvi čovek Novog Pazara Nihat Biševac,  ističući da lokana samouprava neće odustati od  koraka koje preduzima da bi svim vrhunskim sportistima  u gradu i regionu obezbedila najbolje uslove za treninge i postizanje rezultata na najvećim takmičenjima.

Saida Bukvić je pre dve godine bila najbolja na Svetskom prvenstvu u Beogradu kao i prošle na evropskom šampionatu u Mariboru.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika