A- A A+

Podrška uspešnim sportistima

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je danas da su sportisti Saida Bukvić, Šerif Gurdijeljac i Esad Došljak ostvarili vrhunske rezultate i da su na poslednjim takmičenjima dostojno reprezentovali pazarski sport.

“Evropskoj i svetskoj tituli, Saida je dodala i balkansku. Šerif je bio prva zvezda u Đevđeliji, savladao je bivšeg svetskog prvaka iz Južne Amerike, a poznato je šta oni znače u nižim kategorijama. Popravio je rejting, a slede novi izazovi na putu do mediteranske i evropske titule. Došljak je u Mostaru ostvario tri pobede, uz još dva pehara”, podsetio je Biševac.

“Zadovoljstvo je imati ovakve sportiste, koji su najbolji ambasadori našeg grada. Kao i do sada, u skladu sa mogućnostima nastavićemo da podržavamo, kako amaterski, tako i vrhunski sport u Novom Pazaru”, dodao je on.

Članica Kluba borilačkih Sportova Novi Pazar Saida Bukvić postala je u Bijelom Polju prvakinja Balkana u lou-kiku do 52 kilograma.

“Kod nas kraj godine donosi najbitnija takmičenja. Drago mi je zbog zlata, pošto me očekuje prvenstvo sveta, kao kruna sezone. Grad je uvek uz nas, prate se naši rezultati, a mi se trudimo da Novi Pazar predstavimo u najboljem svetlu”, rekla je Bukvić.

Profesionalni bokser Šerif Gurdijeljac pobedio je u Đevđeliji Lorenza Paru iz Venecuele, ostvarivši 14. trijumf u lakoj kategoriji.

“Rival je četiri godine bio svetski šampion u WBA verziji, pet puta je branio titulu u muva kategoriji. To mi je najveća pobeda do sada. Mnogo mi znači podrška gradonačelnika, koji nas je udostojio prijemom”, naveo je Gurdijeljac.

Novopazarski drag vozač Esad Došljak je na Otvorenom prvenstvu Balkana u Mostaru upisao tri pobede, uz po jedno drugo i treće mesto.

“Ovim prijemom ukazana mi je velika čast, posle dobrih rezultata u Mostaru, Osijeku i Beogradu. Ovakav gest daje energiju za naredna takmičenja”, istakao je Došljak.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops