A- A A+

Poseta Erdogana i njegove supruge su snažne poruke građanima Sandžaka

Da je nedavna poseta predsednika Turske Redžepa Taipa Erdogana i prvog čoveka Srbije Aleksandra Vučića  Novom Pazaru nadmašila očekivanja domaćina ali i celokupne javnosti, jasno je ako se ima u vidu da su državnici u gradu boravili znatno duže nego što je protokolom bilo predviđeno.  O tome je u emisiji „Život grada“ na TV Novi Pazar, govorio gradonačelnik Nihat Biševac.

„Rezultati  nas tek očekuju.  Poseta je trebalo da se okonča oko pola četiri popodne, a trajala je do sedam. Mimo protokola dogovorena je izgradnja košarkaške sale. Iz našeg grada u svet je otišla najpozitivnija slika koju je moguće poslati o jednoj sredini“, kazao je prvi čovek Novog Pazara Nihat Biševac, ponosno ističući da je organizacija u Novom Pazaru zasenila i prijeme u svetskim prestonicama.

„Govoreći o detaljima i o sali gde smo ugostili državnike i predsednike 6 opština i gradova,  predstavnici beogradskog protokola su nam čestitali, ističući da je bolje organizovano i lepše izgledalo ovo kod nas nego prijem u Hajatu. Upravo je sve  prezentovano onog dana najbolji indikator o procesu stvaranja prostora za promociju pozitivnog imidža Novog Pazara“, kazao je gradonačelnik, zaključivši da je i predsednik Turske  odao priznanje gradu  i čitavoj regiji Sandžak na ulozi koju ima u povezivanju Turske i Srbije.

„Mi smo istorijski, rodbinski i emotivno vezani za Tursku i uvek smo nastojali dati doprinos povezivanju dve zemlje , čime smo vremenom  postali svojevrstan most   spajanja tih zemalja, što je boraveći u Novom Pazaru potvrdio i turski predsednik Redžep Taip Erdogan“, zaključio je gradonačelnik Nihat Biševac.

Boravak  prve dame Turske Emine Erdogan u našem gradu poveren je predsednici Skupštine grada Novog Pazara Ifeti Radončić, koja je, takođe u programu TV Novi Pazar kazala da „dolazak Emine Erdogan po sadržini nije rezultat puke pratnje turskog predsednika“. Reč je, kazala je Radončićeva, o snažnoj političkoj poruci ali i potvrdi da gosti žele da gosti iz više uglova žele čuti poruke domaćina. Prva dama Turske Emine Erdogan je, tokom boravka u Novom Pazaru, zvanično otvorila Ginekološko akušersko odeljenje Opšte bolnice, čiju je rekonstrukciju finansirala upravo Turska.

„Reč je o izuzetnoj političkoj poruci, kakva je usledila i boravkom supruga ministara u Vladi našem gradu ovom prilikom. Tokom gostoprimstva imali smo priliku da gospođu Erdogan upoznamo sa željama i stremljenjima  ljudi ovde, kao i da predstavimo očekivanja od  saradnje sa Republikom Turskom“, kazala je predsednica Skupšptine grada Ifeta Radončić.

Ona je prošlonedeljnu posetu zvaničnika  ocenila kao istorijsku za Novi Pazar, i izrazila uverenje da će poseta tek imati odjeka. 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops