A- A A+

Održana četvrta sednica Skupštine grada

Odbornici Skupštine grada usvojili su završni račun budžeta za 2016. godinu. Ukupni prihodi na nivou grada za prošlu godinu iznose 2.323.576.751,72 a rashodi 2.368.758.078,30 dinara. Suficit je na kraju prošle godine iznosio oko 114 miliona dinara.

Gradska skupština usvojila je  prostorni plan Novog Pazara, četiri plana generalnih regulacija, kao i Plan detaljne regulacije Stare čaršije sa parkom kojim je predviđena revitalizacija ovog dela grada, Odbornicima je detaljno prikazan ovaj dokument, koji ima za cilj očuvanje kulturno-istorijskih objekata u centru Novog Pazara. Na prezentaciji su predstavljeni svi objekti, koji su istorijski važni za ovaj grad, a koji se nalaze u Prvomajskoj ulici. Istaknuto je da je za svaku intervenciju potrebna dozvola Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Kako ne bi radovi trajali godinama, ali  i da budućim izvođačima posao bude olakšan u toku je pribavljanje dozvola za sve planirane aktivnosti u delu Stare čaršije. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac je ocenio da je ovaj dokument od velikog značaja za očuvanje izgleda Stare čaršije kao i svih spomenika kulture u tom delu grada.

Odbornici lokalnog parlamenta većinom glasova imenovali su, na osnovu odluke Komisije za izbor direktora javnih preduzeća, Emina Omerovića za direktora JKP “Gradska čistoća”.

Odlukom lokalnog parlamenta Novog Pazara, funkciju vršioca dužnosti direktora muzeja Ras, obavljaće Fuad Baćićanin, umesto Milene Rajović. Za zamenicu sekretara Skupštine imenovana je Selma Pluncević, a tu funkciju je do sada obavljao Vahidin Melajac.

Većinom glasova odobreno je JKP “Vodovod i kanalizacija” da cenu vode poveća za pet odsto,  tako će građani Novog Pazara od sada kubik vode plaćati nešto preko 55 dinara bez poreza na dodatu vrednost, pravna lica preko 123 dinara, škole, bolnice i humanitarne ustanove oko 62, a kamenjare, klanice i autoperionice 176 dinara.

Lokalni parlament usvojio je i izmene odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta kojim su predviđene dve nove namene objekata (pomoćna i pomoćna garažna), a koje za cilj imaju smanjenje doprinosa koji će morati da plaćaju investitori prilikom izgradnje.

Glasovima svih odbornika prihvaćen je i Akcioni plan za primenu Strategije bezbednog Novog Pazara za period od 2016. do 2020. godine.

Odlukom lokalng parlamenta Sportska hala u Ulici generala Živkovića, od sada će se zvati Hala Izudin Šušević.

 

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika