A- A A+

Kancelarija OSCE partnerski prema Novom Pazaru

Šef Kancelarije OSCE u Novom Pazaru Filip Mekmehon i predsednica Skupštine grada Novog Pazara Ifeta Radončić razgovarali su o sve aktivnijem partnerstvu Misije i skupštinskih tela.

Nedavno je OSCE imao jednu vidnu aktivnost sa Savetom za  rodnu ravnopravnost i na jednom od neformalnih druženja u okviru projekta insistirano je da ovakvog sastanka dođe“, kazala je Radončićeva.

Prema njenim rečima nastavak saradnje Misije OSCE i Gradske uprave ogleda se prvenstveno u transparentnosti rada svih organa uprave, kao i dostupnosti usluga koje GU pruža u okviru svojih nadležnosti.

„Trenutno su posebno zaintersovani za rad skupštinskih radnih tela. Intenzivno pružaju potporu radu Saveta za bezbednost grada, a ona se prvenstveno ogleda u pripremi važne strategije. Uskoro očekujemo akcioni plan bezbednosti grada Novog Pazara koji će nastati upravo na osnovu te strategije. Bez ovakvih akata ne postoji šansa da apliciramo za bilo kakva sredstva  kod stranih donatora, pa je pomoć u pripremi strategija u nekoj  oblasti više nego dragocena“, istakla je predsednica Skupštine Ifeta Radončić.

Bilo je reči i o Savetu za ekologiju i intenziviranju aktivnosti na ovom planu, kroz primenu strategije održivog razvoja.

OSCE kroz mnoge projekte kako je istaknuto pruža podršku mladima Novog Pazara, a jedna od značajnijih tema sastanka je uvođenje elektronske skupštine, što bi prema rečima predsdavajuće parlamentom Ifete Radončić, znatno smanjilo materijalne troškove Skupšine.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops