A- A A+

Intenzivna saradnja sa Ministarstvom za rad i socijalnu politiku

Grad Novi Pazar dobio je za ovu godinu 24 miliona dinara  u vidu namenskog transfera  Vlade Srbije i Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalnu polituku, a za potrebe podrške socijalnih davanja za usluge prema gradjanima. Tim povodom u gradu je boravio Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu, koji se sastao sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem.

Sredstva će biti raspoređena na projekte Centra za socijalni rad, Društva za MNRO i Udruženja psihologa. Iznos transfera je dupliran u odnosu na prošlu godinu  i omogućiće angažovanje novih lica na projektima geronto domaćica, pomoći u kući, projektu personalčni asistent i slično.

Grad Novi Pazar je druga jedinica lokalne samouprave kojoj je dodeljen ovaj projekat i nalazi se na vrhu liste gradova i opština po novčanim iznosima koje izdvaja za socijalna davanja.

Saradnja grada i Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku nastaviće se uiu narednom period. Jedan od  brojnih izuzetno vrednih projekata Ministarstva i lokalne samouprave je  izgradnja zgrade Centra za socijalni rad u Novom Pazaru. 

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika