A- A A+

SAD dosledne u podršci razvoju novopazarske privrede

Grad Novi Pazar i Sjedinjene američke države čiji je ambasador u Srbiji Kajl Skot boravio u zvaničnoj poseti našem kraju, nastaviće ranije uspostavljenu dobru saradnju. Ambasador Skot i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac razgovarali su o svim važnijim temama  sa akcentom na ekonomsku situaciju i način na koji bi SAD mogle da pomognu našem gradu.

„Znamo da do sada nije bilo stranih investitora, zbog infrastrukturnih problema, nedostatka autoputa, aerodroma. Zajednički nam je cilj, a o tome je bilo reči i sa ambasadorom Skotom da olakšamo privrednicima, kroz konkretnu ekonomsku i stručnu pomoć neophodnu za razvoj njihovih delatnosti“.

Ambasador SAD Kajl Skot istakao je da grad ima odličnu viziju razvoja i konkretne planove,  čiju će realizaciju zemlja iz koje on dolazi podržati.

„Problemi su ekonomske i socijalne prirode. Kako je naš program predvideo podršku u ovim oblastima, možete očekivati pomoć, prvenstveno u oblasti preduzetništva i obrazovanja, kao i kulture. Ovaj kraj Srbije je veoma važan deo na mapi razvoja i imamo u planu zajedničke korake, čak i moguće investicije. Situacija je, priznajemo teška, ali ćemo dati sve od sebe da to promenimo“.

Prvi konkretan oblik pomoći prema preduzetnicima Novog Pazara ogledaće se  u  približavanju  fenomena marketinga u poslovanju i podršci u prodoru na svetsko tržište.

Foto galerija

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika