A- A A+

Nova skupštinska većina na lokalnom nivou

Ifeta Radončić ( SDA) nova je predsednica Skupštine grada Novog Pazara, umesto Mirsada Đerleka koji će biti novi zamenik predsednika Skupštine. Umesto Albina Šabotića i Dragane Garović, za nove članove Gradskog veća imenovani  su Esmir Muratović i Esad Fazlić.

Šef poslaničke grupe „Za evropski Novi Pazar“ Muamer Bačevac je povodom formiranja nove skupštinske većine na lokalu rekao da je koalicija  sa SDA  napravljena zbog boljeg života građana. On je istakao da za ovu odluku SDP kao najveća stranka uz svoje ranije koalicione partnere ima odobrenje građana, koji  žele pomirenje i  saradnju relevantnih političkih faktora.

Predsednica Skupštine Ifeta Radončić je istakla da će funkciju obavljati u skladu sa interesima svih građana Novog Pazara.

Odbornici gradskog parlamenta su  između ostalog, raspravljali i o rebalansu budžeta, koji je neophodan zbog priliva sredstava od kojih je veći deo  namenskih sredstava iz Vlade Republike Srbije i Ministarstva za rad  u budžet grada, a za potrebe  unapređenja infrastrukture. Deo sredstava grad dobija od Komesarijata za izbeglice. Ukupan priliv iznosi oko 168 miliona dinara

Odbornicima je na poslednjem zasedanju predstavljen i sporazum o saradnji Goražda i Novog Pazara.

Odbornicima je prezentovan i  predlog o osnivanju Saveta za međunacionalne odnose. Na dnevnom redu Skupštine našlo se  i imenovanje direktora Centra za socijalni rad i Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, a biće raspisan i konkurs za izbor direktora JKP "Gradska čistoća".

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika