A- A A+

Usvojen predlog budžeta za 2017. godinu

Odbornici Skupštine grada usvojili su predlog odluke o budžetu Grada Novog Pazara za 2017.godinu, koji je projektovan na 2 milijarde 4 miliona i 451.hiljadu dinara. Iako je budžet opisan kao štedljiv i restriktivan, značajna ulaganja naredne godine predviđena su za podsticaj zapošljavanja, kao i za razvoj školskog sporta. Na današnjem zasedanju, usvojen je i rebalans budžeta za tekuću godinu.

Nacrt bužeta Grada Novog Pazara za narednu godinu projektovan je na 2 milijarde 4 miliona i 451. hiljadu dinara. Za predloženi budžet glasalo je 25 odbornika, dok je 5 odbornika iz reda BDZS bilo protiv. U odnosu na ovogodišnji, planirani bužet za 2017. manji je za 400 miliona dinara.

Prema obrazloženju izvestioca, prilikom izrade budžeta vodilo se računa o intencijama Vlade Republike Srbije; da budžet ne sme da raste više od projektovanog bruto društvenog proizvoda; da se planira realno i štedljivo; da masa plata ne sme da preraste iznos isplaćen u 2016.godini i slično. Ukratko, budžet će biti štedljiv i restriktivan, a istovremeno moglo se čuti i razvojan i investicioni. U završnoj reči, pre konačnog usvajanja, gradonačelnik Nihat Biševac je istakao da je budžet grada Novog Pazara  ne može zadovoljiti sve potrebe, ali da se vrlo vodi računa o prioritetima i nadasve transparetnoj realizaciji budžetskih sredstava. On je takođe istakao da se svi važni projekti realizuju zahvaljujući dugogodišnjem prijateljstvu sa brojnim donatorima, te da sredstva od donacija se ne projektuju u budžet.

Većinom glasova usvojen je i predlog odluke o drugoj izmeni odluke o budžetu za tekuću godinu prvensveno zbog, kako je navedeno, ukidanja statusa budžetskog korisnika pojedinim javnim preduzećima i sumiranja prihoda i rashoda na kraju godine.

Odbornici Skupštine grada na ovom zasedanju jednoglasno su usvojili odluku o utvrđivanju prestanka mandata odborniku Racu Vučkoviću sa izborne liste Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje i, takođe jednoglasno, potvrdili mandat odborniku Jovanu Jovanoviću sa pomenute izborne liste.

Odbornici vladajuće većine iz reda Sandžačke demokratske partije na današnjem zasedanju, izneli su niz dokaza koji ukazuju na pljačku u Islamskoj zajednici u Srbiji.

Odgovarajući na primedbe opozicije da se iz gradskog budžeta ne izdvajaju nikakava sredstva za potrebe Islamske zajednice u Srbiji, šef Odborničke grupe Za evropski Novi Pazar'', Muamer Bačevac je rekao da niko nema nameru da ruši Islamsku zajednicu, ali da ona jeste taoc jednog čoveka, Muamera Zukorlića. U prilog tome Bačevac je izneo dokaze o vlasništvu parcela na kojima se grade institucije IZ.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika