A- A A+

Za rođendan Gimnazije nova fiskulturna sala

Novopazarska Gimnazija, najelitnija srednja škola u gradu ali i čitavom regionu, koja ovih dana proslavlja stotinu treći rodjendan dobila je zahvaljujući podršci Gradske uprave i Ministarstva prosvete Republike Srbije novu, savremeno opremljenu  fiskulturnu salu i tri potpuno opremljene učionice.

Pozdravnu reč prisutnima na otvaranju nove fiskulturne sale uputio je gradonačelnik Nihat Biševac.

„U periodu pred nama, a uz pomoć prijatelja, uložićemo značajna sredstva u novopazaske škole.Gimnazija je uvek stvarala šampione, najbolje učenike i sportiste a ova nova sala nam dodatno znači jer sport i dobri uslovi za fizičku aktivnost mladih stvaraju zdrave generacije“.

Na putu unapređenja uslova rada učenika i nastavnika u najelitnijoj školi, važnu ulogu ima  Ministarstvo prosvete, čija je državna sekretarka Gordana Predić podsetila da je iz republičkog budžeta u rekunstrukciju Gimnazije, na različitim nivoima,  uloženo 600 000 eura.

„Ovo je samo početak svega što mi kada su škole u pitanju, a verujem da će biti još mogućnosti da ulažemo u poboljšanje uslova obrazovanja  u Novom Pazaru. Školu čine njeni đaci i nastavnici, njen duh, a vaša Gimnazija daje vam razlog da budete ponosni jer pišete deo istorije ovog kraja“, rekla je Predićeva.

Prema rečima direktora Nermina Dražanina, jedan od važnijih projekata u budućnosti je povećanje energetske efikasnosti i promena stolarije, a sve sa idejom da škola u bliskoj budućnosti dobije poptno nov izgled i bude prostorno još funkcionalnija.

Foto galerija

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika