A- A A+

Sastanak Izetbegović – Biševac: Jačaćemo ekonomske veze

Tradicionalno jake veze i jaka saradnja Sandžaka i Bosne i Hercegovine biće jače uspostavljanjem ekonomske saranje, istaknuto je nakon posete predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića Gradskoj upravi Novog Pazara.

Izetbegović je pri susretu sa gradonačelnikom Nihtom Biševcem i njegovim saradnicima istakao da konkretiziranje veza na ekonomskom planu predstavlja zajedničku dobrobit.

„Naše su veze kulturno istorijske, obrazovne i istorijske. Uz pomoć države Bosne i Hercegovine i vlasti u Novom Pazaru i Sandžaku stvorićemo uslove da se mladi u vašem regionu zapošljavaju“,  kazao je Izetbegović.

U obraćanju dobrodošlice, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac osvrnuo se  na već ostvarene uspehe ovdašnjih biznismena u Bosni i Hercegovini.

„Razgovor je tekao u pravcu proširenja saradnje koja već postoji. Cilj nam je da uspešnim biznismenima BiH stvorimo uslove da ekonomski sarađuju sa našim pereduzetnicima. Imamo u vidu i uspešno poslovanje naših ljudi na prostoru susedne države, te  ćemo nastojati da upostavljene kontakte ojačamo za dobrobit svih nas“.

Foto galerija

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika