A- A A+

Binjoš: Izbor gradonačelnika u skladu sa zakonom

Osvrnuvši se na izjave koje se ovih dana mogu čuti iz redova SDA i BDZS-a kojima se osporava legalnost izbora novog gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća - izjavom za medije se danas javnosti obratio sekretar Skupštine grada, Ahmedin Binjoš.

Povodom orkestiranih optužbi nekih odbornika BDZS-a i Stranke demokratske akcije koje su sinoć iznete u na televiziji Sandžak, a prema kojima je nedavni izbor gradonačelnika Novog  Pazara  navodno “nelegalan”,u izjavi  za  našu  televiziju  sekretar  Skupštine  grada, AhmedinBinjoš je istakao da je izbor gradonačelnika, njegovog zamenika kao i članova Gradskog veća u potpunosti izvršen u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i Poslovnikom Skupštine grada.

Na novinarsko pitanje da li smatra da je istinita priča koja ovih dana kruži gradom da su BDZS i SDA zapravo napustile zasedanje skupštine samo iz razloga što nisu bili sigurni u odanost svojih odbornika, Binjoš je potvrdno odgovorio.

Da podsetimo, Nihat Biševac izabran je za gradonačelnika Novog Pazara apsolutnom većinom odborničkih glasova na sednici Skupštine grada koja je održana 26. maja ove godine.

Izvor: rtvnp.rs

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops