A- A A+

Sedamnaest diplomata u poseti Novom Pazaru

Zamenik šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji, Oskar Benedikt, posetiće zajedno sa 16 zamenika i zamenica ambasadora zemalja članica Evropske unije Novi Pazar u sredu 1. juna.  Delegacija će posetiti projekte koje finasiraja Evropska unija i Vlada Švajcarske preko razvojnog programa Evropski PROGRES, a koji doprinose razvoju infrastrukture, podsticaju konkurentnosti lokalnih ekonomija i otvaranju novih radnih mesta, kao i unapređenju socijalne inkluzije i dobrog upravljanja.  

Ovim prilikom delegacija će sastati sa gradonačelnikom i predstavnicima lokalne samouprave, akterima kako bi se bliže upoznali sa aktuelnim političkim, ekonomskim i društvenim dešavanjima u ovom delu zemlje.

Tokom posete Novom Pazaru, 1. juna, delegacija će obići branu na Izbičkoj reci, izgrađenu sredstvima EU i Vlade Švajcarske u okviru projekta za zaštitu sliva reke Raške od poplava, a zamenik šefa Delegacije EU, Oskar Benedik će tada najaviti novi projekat u kojem će učestvovati Evropski PROGRES. Novi projekat se odnosi na izgradnju Urgentnog centra u Novom Pazaru, a Evropska unija i Vlada Švajcarska prko programa PROGRES učestvuju u finansiranju sa oko 1.000.000 evra.  

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika