A- A A+

Gradonačelnik Novog Pazara primio holandskog ambasadora

U okviru svoje prve radne posete Novom Pazaru, ambasador Kraljevine Holandije u Srbiji gospodin Henk Van Den Dul obišao je danas Gradsku upravu Novog Pazara gde se susreo sa gradonačelnikom Novog Pazara dr Mehom Mahmutovićem i njegovim saradnicima.

Aktuelna politička, ekonomska i bezbednosna situacija u Novom Pazaru i regionu bile su centralne teme razgovora domaćina sa holandskim izaslanikom.  S druge strane, visoki diplomata je izrazio interesovanje i za predstojeće izbore, iznevši očekivanje da će izborni proces biti fer i demokratski i da će proteći u mirnoj atmosferi.

Gradonačelnik Mahmutović je posebno naglasio značaj koji predstavnici gradskog rukovodstva pridaju ekonomskom oporavku i otvaranju novih radnih mesta, kao ključu rešenja svih ostalih problema sa kojima se suočavamo.  Između ostalog, on je naglasio da prioritetni zadaci novopazarskih gradskih vlasti obuhvataju, pre svega, izgradnju lokalne infrastrukture. S tim u vezi, on se posebno osvrnuo na brojne infrastrukturne projekte koji su realizovani u proteklom periodu zahvaljujući dobroj saradnji lokalnih vlasti sa Vladom Republike Srbije, ali i prijateljskim zemljama.

Ambasador Den Dul  je, sa svoje strane, ukazao na značaj koji Kraljevina Holandija  pridaje aktuelnoj situaciji u Novom Pazaru i ovom delu zemlje, izrazivši, između ostalog,  podršku naporima usmerenim ekonomskom oporavku našeg grada i regiona i otvaranju perspektive mladima, u skladu sa prioritetima u radu aktuelnog rukovodstva našeg grada.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops