A- A A+

Gradonačelnik Meho Mahmutović na važnim sastancima u američkom Kongresu

U okviru zvanične posete Sjedinjenim Američkim Državama, gde boravi na poziv predsednika Baraka Obame, gradonačelnik dr Meho Mahmutović danas je učestvavo na važnom sastanku u američkom Senatu. Tema ovog sastanka bila je stabilnost zapadnog Balkana, migranti i migrantska kriza. Učesnici ovog bitnog događaja bili su nekadašnji kandidat za predsednika SAD, a sada senator države Arizona Džon Mekejn, Robert Adelhort, kongresmen države Alabama, Džejms Inhof, senator Oklahome i mnogi drugi. Osim gradonačelnika Mahmutovića, zapadni Balkan predstavljali su ministri i ostali visoki predstavinci država ovog regiona. Gradonačelnika sutra u američkom Kongresu očekuje sastanak sa Emanuelom Kliverom, kongresmenom iz Misurija.

Centralni događaj, Molitveni doručak čiji je domaćin predsednik SAD Barak Obama, a koji će se ugostiti 3000 zvanica, odviće se u četvrtak, 4. februara. Nakon Molitvenog doručka, gradonačelnik će sa Vladimirom Marinkovićem, potpredsednikom Narodne skupštine Republike Srbije gostovati uživo u dnevniku Voice of America, nakon čega je planiran svečani prijem u Ambasadi Republike Srbije u Vašingtonu.

Za petak je zakazan sastanak sa pomoćnikom državnog sekretara Hojt Jiem zaduženim za region jugoistočne Evrope i Azije. Meho Mahmutović je jedini gradonačelnik iz Srbije koji je gost ove veoma značajne zvanične posete Sejdinjenim Američkim Državama.

Foto galerija

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika