A- A A+

Švajcarski diplomata u poseti gradonačelniku

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović primio je danas sa saradnicima g-đu Polin Mentoneks Gacaferi, zamenicu švajcarskog ambasadora u Srbiji.

Centralne teme razgovora sa švajcarskim diplomatom  bile su politička, ekonomska i socijalna situacija, sa posebnim osvrtom na  aspekte sigurnosti građana, naročito mladih u okolnostima brojnih izazova sa kojima se danas suočavamo kao društvo u celini.

Gradonačelnik Mahmutović je, između ostalog, posebno zahvalio na angažovanju Vlade Švajcarske i podršci projektu   “Unapređenje bezbednosti i sigurnosti građana u jugozapadnoj Srbiji kroz jačanje kapaciteta Lokalnog saveta za bezbednost” čija je realizacija u toku u okviru saradnje Grada Novog Pazara, Ambasade Švajcarske u Srbiji i Organizacije za evropsku bezbedost i saradnju (OEBS).

Zamenica švajcarskog ambasadora je, sa svoje strane, izrazila zadovoljstvo dostignutim stepenom saradnje sa Gradskom upravom Novog Pazara, ukazavši da Vlada Švajcarske Konfederacije sa posebnom pažnjom prati razvoj situaciju u Novom Pazaru i regionu. S tim u vezi, ona je naglasila spremnost Švajcarske da kao i do sada pruža podršku naporima gradskih vlasti u prevazilaženju aktuelnih problema i izazova, posebno kada je u pitanju otvaranje perspektive mladih u našem gradu koji predstavljaju najbrojniji deo populacije.

Na kraju razgovora dr Meho Mahmutović je uzrazio uverenje da će odnosi dve strane u narednom periodu nastaviti da se razvijaju nesmanjenom dinamikom.

Foto galerija

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika