A- A A+

Pred većnicima mnoga pitanja i izveštaji gradskih ustanova

Nacrt Odluke o izmeni i dopuni Odluke o izradi planova detaljne regulacije za izgradnju koridora infrastrukturnog energetskog objekta usvojen je na devetoj redovnoj sednici Gradskog veća grada Novog Pazara. Na sednici su usvojeni izveštaji ustanova čiji je osnivač grad, kao i odeljenja i službi pri Gradskoj upravi za izvorne i poverene poslove. Prema rečima člana Gradskog veća, izveštaji javnih preduzeća biće razmatrani na prvoj narednoj sednici koja je zakazana za sedam dana.

Gradsko veće dalo je saglasnost da se pojedincima i organizacijama koje su konkretnom podrškom dale podršku reašavanju problema zajednice a od vitalnog značaja, uruče plakete i povelje u okviru aktivnosti obeležavanja dana grada. U tom smislu, priznanja će biti uručena Vladi Kuvajta i Lux Developmentu, koji su dorineli rešavanju problema vodosnabdevanja na nivou teritorije grada, a koji je star više od jedne decenije. Na ovonedeljnom zasedanju gradskih većnika tretirano je i pitanje lokacija za letnje bašte , odnosno, razmatran je predlog uređenja javnih površina u I i II zoni, za funkcionisanje ugostiteljskih objekata na otvorenom.

"Cilj nam je da pomognemo svima koji koriste javne površine za ovu namenu, prvenstveno u smislu obezbeđivanja ravnopravnih uslova za sve zakupce", zaključio je Poturak. Sledeća sadnica Veća grada Novog Pazara zakazana je za četvrtak, 17.april ove godine

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika