A- A A+

Ambasada SAD: Nastavak podrške privredno-ekonomskom oporavku grada

Majkl Kirbi, ambasador Sjedinjenih američkih država u Beogradu razgovarao je, tokom posete Novom Pazaru, sa gradonačelnikom dr Mehom Mahmutovićem. Jednočasovni susret protekao je u definisanju načina podrške ekonomskom i privrednom oporavku grada, posredstvom američkih agencija, prvenstveno agencije za razvoj USAID.

"Ono što je do sada za nas urađeno je od neprocenjivog značaja. USAID je prijatelj i partner malih i srednjih preduzeća. Novi projekti omogućiće, nadam se, otvaranje novih tržišta i značajan broj novih radnih mesta. Zapošljavanje jeste bilo jedna od centralnih tema današnjeg razgovora i nadam se da ćemo imati podršku, barem kao i do sada", rekao je Mahmutović nakon sastanka.

Njegova ekselencija Majkl Kirbi istakao je da je u fokusu susreta sa gradonačelnikom predstavljena ideja o nastavku saradnje i podrške Novom Pazaru, a najpre mladima.

" Želimo da pomognemo lokalnim vlastima da stvore radna mesta, prvenstveno u sektoru proizvodnje nameštaja i džinsa, a sve to da bi mladi ovde imali bolju, sigurniju budućnost", kazao je Kirbi u Novom Pazaru.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika