A- A A+

Poseta Republičkog Komesara za izbeglice i raseljena lica

Na današnjem sastanku Republickog komesara za izbeglice i raseljena lica, gospodina Vladimira Cucica sa pomocnikom gradonacelnika Fevzijom Muricem postignta je puna saglasnost u vezi sa projektima za zbrinjavanje izbeglica i interno raseljenih lica na podrucju Novog Pazara.

Istaknuvši da je danas održan veoma bitan sastanak, gospodin Muric je naglasio da ce se uz saradnju Grada Novog Pazara sa Republickim Komesarijatom za izbeglice, programima UNOPS i UNDP postici puna integracija obe kategorije stanovništva kroz obezbedenje adekvatnog smeštaja na podrucju Blaževa i Postenja ali i obezbedenje zdrastvene zaštite i obrazovanja. Gospodin Cucic najavio je da je postignut dogovor da ce se realizacija projekata odvijati u dva pravca. Prvi se odnosi na zatvaranje kolektivnih centara na nivou cele zemlje. Drugi pravac podrazumeva ukljucivanje Grada Novog Pazara u Regionalni stambeni projekat kojim se obezbeduje izgradnja zgrada za izbegla lica na podrucju svih bivših republika SFRJ.

Republicki komesar istakao je zadovoljstvo što je Grad Novi Pazar vec doneo potrebne odluke i stvorio neophodni normativni okvir za realizaciju projekata, ciji se pocetak ocekuje u avgustu.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika