A- A A+

Press konferencija gradonacelnika "Radimo na prioritetu zapošljavanja

Konferencija na temu Rad aktuelane lokalne vlasti, od izmena u strukturi vladajuce koalicije , na kojoj je 3.6.2013. govorio prvi covek Novog Pazara, dr Meho Mahmutovic, bila je povod da se na jednom mestu okupi veliki broj predstavnika lokalnih i regionalnih medija, kao i clanovi dopisništava širom zemlje. Ovim je samo potvrdeno da je rad lokalne vlasti transparentan i odvija se u pravcu razvoja zajednice, a u interesu svih gradana.

Gradonacelnik Mahmutovic je puna dva sata sasvim otvoreno odgovarao na pitanja predstavnika sedme sile, zainteresovanih za sve segmente svakodnevnice gradana Novog Pazara. rešavanje pitanja vodosnabdevanja, saobracajne signalizacije, komunikacija sa medijima , sitiuacija u javnim preduzecima i ustanovama, stanje gradskog budžeta i planovi rada lokane valsti samo su neki od segmenata dvocasovne komunikacije sa novinarima. Najviše pažnje posveceno je , u skladu sa interesovanjem pripadnika sedme sile, predstavljanju planova u vezi inostranih i domacih ulaganja, te zapošljavanja mladih i obrazovanih kadrova u Novom Pazaru.

Tim povodom, Mahmutovic, koji je nedavno dobio i zvanicno priznanje za najboljeg gradonacelnika u Republici, rekao je sasvim otvoreno da je obezbedivanje novih radnih mesta " prioritetan ali i najteži zadatak lokalne vlasti", obrazlažuci takve navode cinjenicama, poput one da zainteresovanost investitora zavisi od velicine tržišta, pogodnosti u poslovanju, ali i infrastrukture mreže, politicke i ekonomsko socijalne stabilnosti jedne zajednice.

"Rec je o težnjama koje da bi ste relaizovali morate da uložite mnogo truda , što neprekidno i cinimo, jer nam je zapošljavanje priorite. Treba imati u vidu da je za otvaranje novih radnih mesta potrebno ispuniti dosta preduslova, cija je realizacija dugorocan i prilicno spor proces, ali cemo na kraju uspeti da ljudima obezbedimo zaposlenje i sigurne plate".

Novopazarski gradonacelnik, dr Meho Mahmutovic istakao je , odgovarajuci na pitanja novinara, da ce završetkom buster stanice biti poboljšano vodosnabdevanje u gradu, i time nacinjen još jedan u nizu koraka trajnog rešavanja problema dopremanja vode do domacinstava.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika