Sud potvrdio zakonitost rada skupštine Grada Novog Pazara

Category: Politika

Upravni sud presudio je da je žalba Stranke demokratske akcije na verifikaciju mandata odborniku sa izborne liste "Dr Mirsad Đerlek- Sandžačka narodna partija- Ujednjeni regioni Srbije", Kenanu Duljiću, neosnovana.

Pristiglo je I mišljenje resornog ministarstva povodom predstavke SDA o nezakonitosti u radu Skupštine grada održane 21. februara ove godine, u kojem se kaže da nije bilo povreda procedure koje bi mogli uticati na zakonitost I pravilnost akata donetih na navedenoj sednici Skupštine.

"Žalba predstavnika SDA na zakonitost rada Skupštine u postupku verifikacije mandata je u potpunosti neosnovana I u skladi sa zakonom I podzakonskim aktima Grada Novog Pazara. U presudi Upravnog suda rečeno je pa je pravilno po oceni ovog suda Skupština Novog Pazara odlučila kada je donela odluku o potvrđivanju mandata pravilnom primenom Zakona o lokalnim izborima I Zakona o loklanoj samoupravi", objasnio je za Regionalnu televiziju sekretar Skupštine, Almir Leković. Leković je ocenio da presuda Upravnog suda I pozitivna ocena resornog ministarstva, predstavljaju potvrdu zakonitog I legitimnog rada organa Lokalne samouprave, a posebno Skupštine grada.

" To ujedno potvđuje da nije uspeo pokušaj prestavnika SDA Sandžaka da neosnovano predstave kao nezakonit rad organa lokalne samouprave, a posebno Skupštine grada. Skupština Novog Pazara nastaviće I dalje sa legitimnim I legalnim radom I nikakve sabotaže niti neosnovane optužbe neće otežati dalji njen rad. Cilj rada organa lokalne samouprave je stvaranje boljih uslova za život svih građana Novog Pazara", kazao je Leković.