"Mladi lideri" pohvalno o najmlađem gradu u Srbiji

Category: Politika

Polaznici škole NDI -Nacionalnog demokratskog instituta, odnosno programa "Mladi lideri Srbije" gosti su Novog Pazara I mladih iz našeg kraja. Planom aktivnosti predviđen je I susret sa čelnim ljudima u gradu, a njihov oficijelni domaćin u tom delu bio je Seadetin Mujezinović, član Gradskog veća, zadužen za resor kulture, medija, omladine I sporta. U sasvim otvorenom razgovoru, gosti su imali priliku da pitaju sve što ih zanima a tiče se grada domaćina I specifičnosti ovog kraja.

"Ovakve posete su prilika da se na bolje menja I do kraja promeni slika o Novom Pazaru. Bilo je zanimljivih pitanja o ekonomskoj situaciji, položaju mladih u gradu, kao io tome šta loklana vlast radi kako bi smo svi zajedno mladima stvorili bolju budućnost. Susret omladinaca je prilika da se međusobno bolje upoznaju i rade zajedničke projekte, jer I Novi Pazar ima izuzetno vredne I ambiciozne mlade pojedince", rekao ja Mujezinović." Gosti su kroz konkretne primere upoznati sa različitim oblicima saradnje Novog Pazara I gradova u zemlji ali I u okruženju, a predstavljen im je I plan razvojalokalnog I regionalnog turizma.

Planirano je da gosti iz NDI posete sve kulturno-istorijske znamenitosti grada,a oduševljenje nisu krili od samog početka. Ideja Instituta I grada Novog Pazara bila je zbilžavanje mladih ljudi, koji su međusobno izuzetno različiti a opet tako slični. "Jedan od razloga zašto je za realizaciju ovakve ideje odabran Novi Pazar jeste nastojanje da pokažemo I dokažemo kako je vaš grad poseban, I kako zavređuje pažnju svih, ali prvenstveno mladih ljudi iz čitave zamlje I regiona", istakla je predstavnica NDI Bojana Miković.