A- A A+

Veće usvojilo plan za rešavanje problema vodosnabdevanja

U nastavku pete sednice Gradskog veća Novog Pazara , održane 11.4.2013. usvojeni su izveštaji o radu odeljenja Gradske uprave za izvorne i poverene poslove i Gradske uprave za naplatu javnih prihoda. Reč je o izveštajima koji obuhvataju aktivnosti organizacionih jedinica tokom prošle kalendarske godine, sa preporukama za delovanje u predstojećem periodu.

Usvajanje glavnog projekta vodosnabdevanja grada , koje je pred većnicima prezentovano na današnjoj sednici, zavređuje ipak najviše pažnje. Prema rečima člana Gradskog veća Tarika Imamovića, reč je o dokumentu od izuzetnog značaja za čitav Novi Pazar.

"Usvojen je dokument koji je trebalo načiniti pre jedne decenije, a koji nam obezbeđuje da , između ostalog, osiguramo finansijsku podršku, odnosno donacije za potpuno i dugoročno rešavanje problema vodosnabdevanja u Novom Pazaru".

Imamović je pojasnio da je problem vodonsnabdevanja mnogo trajniji od mandata aktuelne vlasti i da datira iz perioda kada su se o vodosnabdevanju građana morale starati neke druge strukture na lokalnom nivou.

Prezentaciju su pripremili predstavnici Lux developmenta, a predstavljanju najvažnijih stavki koje će biti implementirane prisustvovali su, sem većnika i rukovodioci Javnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija, kao i članovi stručnih službi, uključenih u rešavanje ovog problema.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops