SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Category: Politika

Predstavnici odobornickih grupa Stranke demokratske akcije i Bošnjacke demokratske zajednice nisu se odazvali pozivu predsednice Skupštine grada Novog Pazara, povodom održavanja zajednickog sastanka zakazanog za 8.april ove godine. Poziv je uredno upucen šefovima odbornickih grupa, pisanim putem i posredstvom telefonskih kontakata.

"Ovakvim ponašanjem šefovi dveju odbornickih grupa pokazali su neodgovornost prema Skupštini grada, u cijem bi radu trebalo da ucesvuju u skladu sa izbornom voljom gradana. Smatram da sve odbornicke grupe koje su na prijethodnim izborima dobile povjerenje gradana bi morali da preuzmu odgovornost za rad Skupštine, jer je jedan od osnovonih zadataka opozicije da kontroliše delovanje vlasti.

U prijethodnom sazivu, opozicija je aktivno ucestvovala u radu lokalnog parlamenta, te ne vidim razlog za bojkot upucenog poziva. Kao predsjednica Skupštine apelujem da odbonici Stranke demokratske akcije i Bošnjacke demokratske zajednice ucestvuju na zasedanjima i daju doprinos konstruktivnom radu Skupštine. Od ovakvog ponašanja najviše koristi bi imali gradani Novog Pazara, što i jeste obaveza svih ucesnika u izbornoj trci iz 2012. godine, kojima su biraci dali odbornicke mandate.Predsjednica Skupštine grada Sadija Plojović

0
0
0
s2sdefault