A- A A+

Ambasador OEBS u prvoj zvanicnoj poseti Novom Pazaru

Ambasador Medunarodne misije za bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji, Peter Burkhard susreo se boraveci po prvi put u Novom Pazaru, sa gradonacelnikom, dr Mehom Mahmutovicem i njegovim najbližim saradnicima. Burkhard je u decembru prošle godine došao na celo Misije a dolazak u Novi Pazar deo je ideje upoznavanja politickih, ekonomskih i drugih prilika na ovom podrucju.

Za prvog coveka grada poseta predstavnika Misije OEBS bila je povod da se o situaciju u gradu otvoreno razgovara kao i da se iznadu modaliteti u svrhu zajednickog rešavanja tih problema.

"Do sada smo sa Misijom imali više nego korektnu saradnju i nema razloga da tako ne ostane. Razgovarali smo vrlo otvoreno o prilikama na lokalnom ali i na regionalnom nivou. Probleme sa kojima se suocavamo nazivamo pravim imenom što je i ovoga puta bio slucaj. Sa druge strane, za sve poteškoce uvek nudimo vrlo jasne predloge za rešavanje, a OEBS u Srbiji nam je pružao izrazitu podršku, koja i u periodu pred nama nece izostati. U rešavanju problema mi u velikoj meri vodimo racuna o vremenskoj odrednici, a pomoc poput one koju dobijamo od predstavnika Misije na ovim prostorima je dragocena", istakao je Mahmutovic na kraju susreta.

Za Burkharda i Misiju OEBS, Novi Pazar i Sandžak su veoma zanimljivo podrucje u pogledu realizacije razlicitih projekata, a imajuci osnovni koncept te organizacije.

"Drago mi je što je više nego jasno koliko vaš gradonacelnik sa svojim saradnicima ceni našu podršku. Dokle god je misija u Srbiji, ostace i u Novom Pazaru. Izuzetno sam zahvalan na srdacnosti ali i otvorenosti iskazanoj tokom današnjeg razgovora. Da bi se problemi rešavali, moramo priznati njihovo postojanje a vladajuce strukture u vašem gradu se vrlo hrabro hvataju u koštac sa svime na cemu treba poraditi kako bi gradani živeli bolje", rekao je Brukhard, tokom svoje prve zvanicne posete Novom Pazaru, u svojstvu Ambasadora Misije OEBS u Srbiji.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika