A- A A+

Članovi kabineta na prijemu u Ambasadi Francuske

Srbije je deo Evrope, bez koje ona ne bi bila potpuna, poručili su ambasadori Nemačke i Francuske Hajnc Vilhelm i Fransoa Gzavije Denio, na prijemu u rezidenciji francuskog ambasadora povodom 55. godišnjice potpisivanja sporazuma o pomirenju i saradnji Nemačke i Francuske. U ime grada, a na poziv domaćina, prijemu su prisustvovali šef kabineta gradonačelnika Novog Pazara, Fahrudin Mekić i član kabineta Senad Ljajić.

Prijemu u rezidenciji ambasadora Francuske prisustvovali su i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović,predstavnici Vlade, diplomatskog kora, nevladinih organizacija i brojne druge zvanice.

Ambasadori Francuske i Nemačke u Beogradu, Fransoa Gzavije Denio i Hajnc Vilhelm, izrazili su, u obraćanju okupljenima, želju da se Srbija uskoro pridruži Evropskoj uniji, kao i da će, poput njihovih zemalja, i balkanske države prevazići neprijateljstva i postati deo EU.

"Izražavam želju da se Srbija, kao istorijski deo Evrope u kojoj vlada pomirenje, uz pomoć Francuske, Nemačke i svih država članica, uskoro pridruži velikoj evropskoj porodici kojoj prirodno pripada", rekao je na srpskom jeziku Denio.

Kako je navedeno u zajedničkom saopštenju dveju ambasada, kao jedan od glavnih događaja ove godine predviđena je zajednička poseta Srbiji skupštinskih odbora za evropske poslove nemačkog Bundestaga i francuske Nacionalne skupštine.

Izvor: Odjeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika