A- A A+

ADMIR MURATOVIĆ (BDZ) NAPAO POMOĆNIKA GRADONAČELNIKA

Odbornik opozicione Bošnjačke demokratske zajednice, Admir Muratović pokušao je, provokacijom upućenom pomoćniku gradonačelnika Nihadu Hasanoviću, da izazove incident i spreči glasanje o budžetu grada Novog Pazara za 2013. godinu. Muratović je u jednom trenutku, na očigled prepune sale u kojoj je zasedala Skupština ustao sa svog mesta optužujući Hasanovića da je šefu odborničke grupe BDZ, Seadu Šaćiroviću uputio psovke koje se odnose na njegovu majku. Tražio je da se Hasanović izvinjenjem obrati njegovom stranačkom kolegi i svim odbornicima BDZ jer će u suprotnom "oni drukčije delovati u Skupštini" i "napustiti sednicu". Hasanović je u svojstvu posmatrača mirno sedeo kao i do tada, konstatujući samo da "nikoga nije psovao". Na ponašanje Muratovića nije reagovao ni Sead Šaćirović, čija bi reakcija bila logična ako su mu psovke upućene.

Odbornici Bošnjače demokratske zajednice su, uprkos razgovoru Šaćirovića i Hasanovića, koji je vođen tokom kratkog prekida sednice napustili skupštinsko zasedanje. Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović potvrdio je u izjavi za medije da je u pitanju pokušaj od strane Muratovića i BDZ da se izazove napetost i incident, te da on nikada, nikoga nije psovao".

"Neprijatno mi je što se ovo dogodilo, i što je moje ime upotrebljeno u svrhu pokušaja da se napravi haos. Svestan sam da je čovek od čijeg rada svi vide hair često meta, svestan sam da smo mi meta i u toliko je jasno da je u pitanju jedna u nizu gotovo svakodnevnih provokacija sa kojim se kao vlast suočavamo. Žao mi je jedino da tog gospodina (Muratovića), radeći u Medresi nisam uspeo da bolje vaspitam i naučim kako da se ophodi prema ljudima. Moje izvinjenje, koje su tražili u BDZ značilo bi priznanje nečega što, opet naglašavam nisam rekao, a za šta sam optužen. Svedoci su svi odbornici, bilo je puno ljudi i da sam opsovao neko bi to čuo."

Sednica Skupštine održana je umesto u Sali za sednice, u Maloj Sali Kulturnog centra. Zasedanje se odvijalo u jako skučenom prostoru, u prisustvu velikog broja ljudi, kako odbornika tako i posmatrača. Veliki broj prisutnih imao bi, s obzirom na raspored sedanja, veću šansu da zaista čuje dali je Hasanović uradio ono za šta ga BDZ optužuje. Svi u okruženju negirali su navode Admira Muratovića, zbunjeni njegovom reakcijom, konstatujući da je " u poređenju sa nekim drugim odbornicima sedeo znatno udaljen od Hasanovića".

Uprkos pokušaju odbornika BDZ da isceniraju netrpeljivost i izazovu incident, budžet grada Novog Pazara za 2013. usvojen je glasovima svih preoslalih 37 odbornika iz različitih odborničkih grupa.

Izvor: Odjeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika