A- A A+

Usvojen budžet grada za 2013. I rebalans budžeta za tekuću godinu

Budžet grada Novog Pazara za predstojeću 2013.godinu usvojen je glasovima odborničke većina na petoj po redu sednici Skupštine. Osim predloga budžeta za narednu, pred odbornicima se našao i treći rebalans budžeta za tekuću 2012. godinu. Obe tačke dnevnog reda usvojene su nakon obrazloženja izvestioca i odborničkih rasprava. Povodom usvajanja budžeta za sledeću godinu, koji je projektovan na iznos od 2 miljarde 341 milion dinara, predsednik Skupštine, Fuad Baćićanin rekao je reč o aktu koji projektuje maksimalnu uštedu sredstava.

"U pitanju je restrktivan budžet, a javnom uštedom planiram oda maksimalno rasterećeni problema uđemo u 2013. godinu", rekao je Baćićanin, naglašavajući da su u pored aktuelne ekonomske situacije, planirane značajne investicije u koje će biti uložen deo sredstava. Šef odoborničke grupe Za evropski Novi Pazar, Muamer Bačevac istakao je i izjavi za medije da je i gradonačelnik, dr Meho Mahmutović kao zakoniti izvršilac budžeta, pored izvestioca vrlo jasno predstavio budžet za narednu godinu.

"Reč je o restriktivnom budžetu, a naš prioritet biće rešavanje socijalno ekonomskih pitanja. Na nama je da imidž ovog otvoreng grada sačuvamo i unapredimo, u šta ćemo uložiti svu snagu i raspoloživa finansijska sredstva."

Bačevac je pokušaj odbornika BDZ, Admira Muratovića da tokom gradske skupštine izazove incident, prokomentarisao kao "neozbiljan nastavak kampanje koja je po BDZ dala loš rezultat".

"Reč je o pokušaju pojedinih elemenata odborničke grupe BDZ da na sebe skreću pažnju nekakvim trikovima. Takvim potezima nije mesto u Skupštini, jer nama su građani dali mandat da u okviru ozbiljne institucije donosimo odluke od važnosti za budućnost svih Novopazaraca.

Šef Odborničke grupe Stranke demokratske akcije , Fahrudin Đekić ponovio je da da je "u pitanju realan akt", a da "činjenica da je definisan restriktivan budžet potvrđuje nastojanje gradskih vlasti da poboljšaju trenutno ne tako povoljno ekonomsko stanje u gradu".

Na petoj ovogodišnjoj sednici Skupštine verifikovan je mandat članu Stranke demokratske akcije, koji će dužnost odbornika obavljati umesto Gološ Fuada. Član Srpske napredne stranke i Srpske liste Milivoje Milanović, imenovan je odlukom odbornika u aktuelnom sazivu za člana Gradskog veća grada Novog Pazara.

Izvor: Odjeljenje za informisanje

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops