A- A A+

Efektna poseta predstavnika Grada turskim opštinama

Delegacija grada Novog Pazara predvođena gradonačelnikom Mehom Mahmutovićem boravila je u višednevnoj poseti Turskoj. Potipsivanje sporazuma sa opštinom Bornova, rezultat je dvogodišnjih intenzivno prijateljskih odnosa gradskih vlasti Novog Pazara I turske opštine, istakao je pomoćnik gradonačelnika Faruk Suljević.

"Potpisivanjem sporazuma o bratimljenju smo na jednoj strani zatvorili krug nastojanja da intenziviramo saradnju sa opštinom Bornova, kada je reč o već definisanim vidovima saradnje. Na drugoj strani, bratimljenje je sjajan uvod u realizaciju različitih potpuno novih projekata, u obostranu korist", rekao je Suljević, naglašavajući da je ekonomsko - privredna saradnja prioritet. Susret novopazarske delagacije sa predsednikom opštine Bornova kao I verifikovanje sporazuma u lokalnom parlamentu turske opštine, potvrda su dugoročnih zajedničkih planova.

Osim potpisivanju sporazuma o bratimljenju sa Bornovom, delegacija Novog Pazara, koju su pored gradonačelnika Mahmutovića I njegovog pomoćnika Faruka Suljevića činili predsednik novopazarske Skupštine Fuad Baćićanin I direktor Turističke organizacije Haris Gegić, tokom boravka u Turskoj, prisustvovala je I Međunarodonom sajmu turizma u Izmiru. Trodnevni sajam,

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika