A- A A+

Učvršćivanje međulokalne saradnje radi lakšeg rešavanja problema

Predstavnici gradskih vlasti u Novom Pazaru sastali su se, radi razgovora o učvršćivanju međulokalne saradnje sa predsednikom Opštine Tutin, Šemsudinom Kučevićem i njegovim saradnicima. Kučević je u Novom Pazaru razgovarao sa predsednikog Skupštine Fuadom Baćićaninom i zamenikom gradonačelnika Ahmedinom Škrijeljom. Tokom sastanka iskristalisana su, po rečima zamenika gradonačelnika, Ahmedina Škrijelja, dva prioritetna pravca saradnje.

"Budućnost jeste u konkretnoj saradnji među lokalnim samoupravama, naročito onima koje su geografski vezane i međusobno slične. Na ovom sastanku bilo je reči o pokretanju Ibarsko - limske inicijative, u cilju delotvornijeg nastupa kod predpristupnih fondova. Sa druge strane, pričali smo i o načinu funkcionsanja lokalnih samouprava u celini, kako bi smo pozitivne segmente na jednoj i drugoj strani imlementirali u praksi", rekao je Škrijelj.

Ibarsko - limska inicijativa je prema rečima predsednika Opštine Tutin, projekat koji bi trebalo da ujedini veliki broj opština "Prije svega želimo da se posvetimo projektima iz oblasti ekologije, infrastrukture, kulture i sporta. Strateški partner na projektu biće Građevinski fakultet u Novom Pazaru. Ideja je da uz podršku resornih ministarstava velikim brojem značajnih projekata apliciramo kod fondova, da bi smo u različitim oblastima obezbedili sredstva", zaključio je Kučević.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika