A- A A+

Fond za inovacionu delatnost povezuje subjekte privatnog preduzetništva

Program saradnje nauke i privrede , osmšljen da poveže činioce privatnog biznisa, prezentovan je i u Novom Pazaru.  Program saradnje nauke i privrede sprovodi Fond za inovacionu delatnost, a finansiraju ga Evropska unija, u iznosu od 2,4 miliona evra, i Republika Srbija, u iznosu od 1 milion evra. Osmišljen je uz tehničku pomoć Svetske banke, takođe iz sredstava Evropske unije.

Svrha Programa je podsticanje saradnje između privatnih preduzeća i javnih naučnoistraživačkih organizacija u Srbiji, kako bi se kroz zajedničke razvojne projekte stvorili inovativni proizvodi, usluge i tehnologije sa tržišnom primenom. U okviru ovog programa, Fond će obezbediti bespovratna sredstva u iznosu do 300 000 evra po projektu.

Zainteresovani se o detaljima Programa mogu obavestiti i slanjem pitanja na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., ili posredstvom sajta Fondacije.

Učesnike skupa pozdravio je načelnik Odeljenja za privredu Ramiz Paljevac, istakavši da je ovakav projekat za naše preduzetnike izuzetno značajan, i da Novi Pazar ispunjava sve uslove da se u realizaciju istog aktivno uključi.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops